Krijg je regelmatig een massage, dan heb je al gemerkt hoe ontspannend het kan werken. Alle stress laat je los en je ervaart een compleet gevoel van welzijn.

Recent is aangetoond dat massage  zowel fysieke gezondheidsvoordelen als psychische gezondheidsvoordelen biedt. Massage werkt bloeddrukverlagend, ontspannend, brengt rust,  stimuleert de bloedsomloop,  bevordert de doorbloeding van de spieren en de huid, zorgt voor celhernieuwing, stelt het lichaam in staat zichzelf te herstellen. 

 

Voor gezonde personen : 

Bij deze groep kan de techniek van de zweedse massage toegepast worden. Een vrij krachtige massage met als doel te ontspannen en te stimuleren.

Massage doet de hoeveelheid cortisol, het stresshormoon verlagen, angst, onrust, slapeloosheid verminderen.

 

Voor aanstaande mama's en papa's : 

Zachte ontspannende  en rustgevende massage voor aanstaande mama's.  Af en toe een harde buik,  slecht slapen omdat je niet goed meer kan liggen in je favoriete slaaphouding, moe lopen omdat je lichaam hard werkt,  kleine ongemakken.

En wat leuk is,  ik hoef eigenlijk maar 1 à 2 keer langs te komen thuis,  je partner wordt de massage aangeleerd, zittend en liggend,  ook tijdens de bevalling zal je partner je kunnen masseren zodat weeën beter en ontspannender kunnen opgevangen worden. 

 

Voor personen met CVS, Fibromyalgie, Burn-out en MS

Bij deze groep kan het lichaam al niet veel meer opvangen,  harde sportmassage of zweedse massage kunnen dan niet, de zachte massages  aangepast aan de toestand van de persoon zijn zeer geschikt .

Je vindt ze onder zachte massage.  Het brengt je lichaam terug in evenwicht, ontspant het lichaam, ondersteunt het herstel.

Hiervoor werk ik enkel met een 5-beurtensysteem om goed opbouwend te kunnen werken.

 

Voor personen met Kanker, voor personen die kankervrij zijn verklaard. 

Massages bij personen met kanker is een specialisatie. Kennis van de ziekte, de behandelingen en de impact op de persoon zelf en de blijvende ongemakken van de behandeling van de ziekte zijn noodzakelijke gegevens om een passende, verantwoorde en veilige massage te kunnen geven. Ook als je kankervrij bent verklaard zijn er nog steeds de gevolgen van de ziekte. Denk maar even aan neuropathie in handen en voeten. 

 

Een gespecialiseerde massagetherapeut is opgeleid om een massage aan te passen aan de klachten, conditie, behandeling van het moment of gekregen behandelingen. Hierdoor is de massage ondersteunend tijdens en na het ziekteproces en geeft geen extra belasting of klachten. 

Ik ben de enige in het Meetjesland met het Certificaat behaald in het Instituut Massage bij kanker te Utrecht Nederland, die is erkend door de Society for Oncologie Massage USA. Ondertussen ben ik ook erkend lid van het kwaliteitsregister "Netwerk massage bij Kanker.nl". 

 

Wie kanker heeft of gehad heeft laat zich best masseren door iemand met kennis van zaken.

 

Voor personen met kanker die tijdens hun behandeling een massage wensen bestaat de mogelijkheid een deel terugbetaald te krijgen via uw mutualiteit.  Vraag het juiste formulier en breng dit mee.  Ik vul het graag in voor U.